Paristeki Olaylar Ve 13.Cuma

21 Kasım 2015 Cumartesi

13 Kasim Cuma Gunu Bilerek Secildi:
* Paris'teki Olaylar,
Battlefield oyunundaki Paris bölümünde, Yarından Sonra, Derin Kabus ve Godzilla filmlerinde işaretlendi.
Battlefield oyununda, 13 Kasım tarihi belirtildi. Söz konusu tarih, Cuma günüydü. 13. Cuma'yı, bilerek seçtiler.
13. CUMA
Bazıları yedi sayısının uğuruna, bazıları ise tavşan ayağının şansına inanır. Fakat öyle bir günün korkusu var ki, eğer batıl inançlar da kuvvetliyse bu korkuyu yenmek için hiçbir şey fayda etmeyebilir.
13. Cuma, herhangi bir ayın 13’ünün Cuma gününe denk gelmesine denir. Bu günü, iyi ya da kötü olarak niteleyen farklı milletler ve bakış açıları vardır. Miladi takvime göre 13. Cuma, yılda en az bir en fazla ise üç kere meydana gelir. Bu günün uğursuz olarak anılmasının hikayesi ise kimi kaynaklara göre; Numeroloji bilimine dayanır.
Numeroloji’de 12 Tamlığı, 13 Kutsallığı Aşan Sayı
Numeroloji'de 12 sayısının tamlığı simgelediği ifade edilir. Yılın 12 ayı, burçların 12 elemanı, saatin 12’ye bölünmüş olması, Yahudiler'in 12 kabilesi, İsa’nın 12 havarisi, Olimpos’un 12 tanrısı gibi sebepler yüzünden. 13 sayısının ise bu sınırı, kutsal ya da doğru kabul edilen şeyleri aşan sayı olduğu için uğursuz görüldüğü düşünülür.
12 Kişilik Yemeğe Katılmak İsteyen Hile Tanrısı Loki'nin İşlediği Cinayet
13 sayısının uğursuz olduğuna dair inanç, bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı triskaidekaphobia’dır. Bu inancın, mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara kadar gittiği biliniyor. Işık ve güzellik tanrısı Balder’in verdiği ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak istemesi ve çıkan tartışmada Loki'nin Balder’i öldürmesinden olduğu belirtilir. İskandinavya’dan Avrupa’nın güneyine kadar yayılan bu mit, Hristiyan din adamları tarafından da Hz İsa’nın son yemeğine uyarlanır. Bu uyarlamada ise Balder’in yerini Hz İsa, Loki’nin yerini de Judas alır. Bu yemekten 24 saat sonra Hz İsa, çarmıha gerilerek öldürülür, bundan dolayı, söz konusu günü, lanetli olarak kabul ederler.
"Illuminati Game Cards"da Olaylar

Tapınak Şövalyeleri ve 13. Cuma
13 Ekim 1307 Cuma günü Fransa Kralı Güzel Philippe, Tapınak Şövalyeleri'nin ortadan kaldırılmasını içeren fermanı yayınlandı.
1307 yılı 13 Ekim’ine gelindiğinde Kral, Tapınakçılar'ın, Hristiyanlığı sapkınlığa uğrattıkları ve Hristiyanlık ile bağdaşmayan işler yaptıkları suçlamasıyla tutuklanmaları için Papa’dan onay istedi.
Papa, elindeki bu büyük gücün lağvedilmesi taraftarı değildi, ancak krala direnecek güçte de değildi. Zaman kazanmak için örgütün lideri Jacques De Molay’ı, suçlamaları soruşturmak üzere görevlendirmekle yetindi. Ancak kral zaman kazanmaya yönelik girişimleri fark edince baskılarını yoğunlaştırdı ve sonunda tutuklamalar gerçekleştirildi.
O günden sonra da 13 sayısı, özellikle de Cuma gününe denk gelen ayın 13. günleri, uğursuz kabul edilmeye başlandı.
Çok Farklı Bir Açıdan
13. Cuma’nın genelde Hristiyan dünyasının hurafelerinden olduğunu ifade eden Müslüman kesime göre ise Hristiyanlar'ın bu günü uğursuz olarak değerlendirmelerinin nedenleri şöyledir.
571
Peygamberimiz Sav'in Doğdu. (Sayılarının Toplamı 13)
634
Hz Ömer, Halife Oldu ve İslam Ülkeleri'nin Sınırları, Libya ve İran İçlerine Kadar Genişledi. (Sayılarının Toplamı 13)
751
Talas Savaşı'ndan Sonra, Türkler İslamiyet’i Kabul Etti. (Sayılarının Toplamı 13)
1048
Bizanslılar'ın, Pasinler Savaşı'nda Bozguna Uğramasıyla Birlikte Selçuklular, Anadolu’ya İlk Defa Büyük Bir Kuvvetle Girmiş Oldu. (Sayılarının Toplamı 13)
1147
2. Haçlı Seferleri, Başarısızlıkla Neticelendi. (Sayılarının Toplamı 13)
1444
Haçlı Ordusu, Varna Savaşı'nda Darmadağan Edildi. (Sayılarının Toplamı 13)
1453
İstanbul’un Fethi'yle Roma İmparatorluğu Yıkıldı ve Ortodoks Kilisesi'nin Merkezi Ele Geçirildi. (Sayılarının Toplamı 13)
1570
Kıbrıs Fethedilerek Doğu Akdeniz Tamamen Türk Gölü Haline Getiriliyor. (Sayılarının Toplamı 13)
Bu gibi sebeplerden dolayı Hristiyan dünyası, söz konusu günü ve sayıyı, uğursuz kabul etmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder